20 weken screening
Home
Door wie
Wat is een echografie
Wanneer een echo
Nekplooimeting
20 weken screening
Foto's
> NIEUW! 4D V.R.I.
Virtual Reality Imaging
> 4D
> 2D
Filmpjes (TIP!)
Tarieven
Links


Contact
> Afspraak maken
> Routebeschrijving

De 20 weken echo wordt ook bij Baby Echo door uw verzekering vergoed. In de keuze in welke echopraktijk u de echo wilt laten maken bent u geheel vrij.

Het overgrote deel van alle kinderen komt gezond ter wereld en dan is een echo een unieke gelegenheid om vóór de geboorte naar je kindje te kijken. Bij Baby Echo mogen ook de opa's en oma's en andere belangstellenden mee om deze ervaring te delen.
Terwijl u geniet van de beelden wordt uw kindje volgens de richtlijnen van de NVOG(*) gescreend. Hierbij worden de volgende structuren/organen bekeken of gemeten en met u besproken:

Meting van:

Hoofddoorsnede (DBP),
Hoofdomtrek (HC), Buikomvang (AC) en Bovenbeen (FL)

Beoordeling van de volgende structuren/organen:
Hoofdje, Hartje, Buikje, Armpjes, Beentjes, Ruggetje, Navelstreng, Placenta en Vruchtwater. Van de echo worden een verslag en diverse foto's gemaakt.

Bij eventuele afwijkingen wordt in overleg met u contact opgenomen met degene die de zwangerschap medisch begeleidt. Wij kunnen u echter geen garantie geven dat wanneer er geen afwijkingen worden gezien, er ook geen afwijkingen zijn. Niet alle afwijkingen zijn met echografie te zien en daarnaast spelen de ligging en de beoordeelbaarheid een belangrijke rol. Derhalve kunt u aan eventuele uitspraken ten aanzien van de gezondheid van uw kindje geen rechten ontlenen.


(*)NVOG: Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie